Biti žrtev ali energijski suženj

Biti žrtev ali energijski suženj 960 526 UrošAdrian


Biti žrtev ali energijski suženj

Tokrat se bom dotaknil teme, ki jo velikokrat v tako imenovani novodobni duhovnosti nekateri ljudje enačijo. Vendar je med enim in drugim zelo velik razkorak. V dobi suženjstva je bilo razmerje dokaj dorečeno. In v kolikor si se rodil suženjski družini, četudi si imel kot posameznik zvrhano vrečo talentov, si bil v tistem življenju zgolj in samo suženj. V energijskem smislu tako ni bilo možnosti napredka po hierarhični lestvici. Ljudje so že takrat razlagali, da je okolje, v katerega si se rodil, v sozvočju s tvojo fizično podobo in največ, kar si za čas zemeljskega življenja, lahko dosegel. Poseganje v onkraj razumnega je bilo prepovedano. V verskih časih celo bogokletno. Če si dovolimo delček preteklosti prenesti v sedanjost, tako imenovano sodobno popolno duhovnost, kjer naj bi vsak človek našel kotiček zase, je ostalo le eno, ali si energijski suženj ali pa si dovoliš živeti po načelih sebi lastnega obilja.

“Kar pomeni, da si neglede na okolico dovoliš prisluhniti sebi. Napotke, ki jih tako dobiš od višjega stvarstva, tudi s pridom dosledno uresničuješ ter si tako bogatiš kvaliteto življenja.”

Biti žrtev pa pomeni, da se v današnjem tempu življenja, nekako ne znajdeš in si ne oprostiš določenih teh in onih situacij, ki so največkrat, v povezavi s tvojo snovno družino. Zaradi tega, ker ne dopuščaš določenih stvari, si ne dovoliš pogledati na dano situacijo iz svetlejšega zornega kota. Ker si tako vpet v očitke sedanjosti, z odtenki lastne preteklosti, si plen za ljudi, ki te potrebujejo za dokazovanje lastnega jaza okolici. To so po navadi ljudje, ki vedno preko tvoje podobe uveljavljajo svoj prav, učijo druge in ti sami nadenejo etiketo žrtve. Od tebe je odvisno, ali boš z njimi stopil v besedni boj in dokazoval, da nimajo prav, ali pa se boš odločil iti po svoji poti do lastnega uspeha. Namreč, dlje ko si pod vplivom takšne osebe, kateri si testo za gnetenje njenih lastnih predsodkov, globje boš v svoji osebnosti resnično pričel verjeti, da je temu res tako. To osebo boš celo postavil na piedestal, jo malikoval ali pa celo bil mišljenja, da te prav ona drži pri življenju.
Seveda te ta oseba vsekakor drži pri življenju dokler si koristen. Dokler preko tvoje energije prejema uvide ali pa celo moč za svojo lastno nad moč nad množico, kar pa največkrat pripelje do psihičnega in telesnega zloma.

Imaš občutek, da ne zmoreš več, da nič nima smisla, da je vse tako rekoč brez zveze in da vse kar boš storil, da bi se končno dokazal, nima nobenega pomena. Torej, kaj ti preostane, če si v takem odnosu?

Imaš občutek, da ne zmoreš več, da nič nima smisla, da je vse tako rekoč brez zveze in da vse kar boš storil, da bi se končno dokazal, nima nobenega pomena. Torej, kaj ti preostane, če si v takem odnosu?

Prvi pokazatelj in na žalost tudi edini, da gre nekaj narobe v odnosu, v katerem si, je to da si popolnoma brez volje. Ampak, ko je človek brez volje, odkrito povedano ne vidi ničesar. Zato je tukaj še drug pokazatelj. Vse, česar se lotiš, ker bi se želel zoperstaviti tej osebi, ti ne uspe. Še več, lahko da tudi ostaneš popolnoma brez možnosti finančnega preživljanja sebe, zato ker si želel nekaj ustvariti.

Kdaj je torej čas, da se zoperstaviš takemu odnosu? Vodniki pravijo, da imamo ljudje čute z namenom. Torej, vredno se je obrniti na tisti prvi signal, ki ti pokaže na tvojem telesu, da nekaj ne velja. Res je, da boš na drugi strani s svojo odločitvijo ob pravem času zbudil nestrinjanje, jezo in ponovno dokazovanje, da nimaš prav.

A tvoja pot je le ena. Če se želiš osvoboditi energijskega suženjstva, se ne opravičuj, ne dokazuj, enostavno poglej v oči osebo, ki te ima za žrtev in ji reči hvala. Če želiš ji pokloni tudi darilo, vendar ko boš enkrat odšel skozi vrata, se ne oziraj nazaj.

Čeprav bodo vsi iz tvoje okolice 'vedeli', po pripovedi tvojega energijskega rablja, kakšna žrtev si, jim to dovoli. Ja bil si žrtev, dokler si dovolil, da tvoj energijski rabelj žanje tvoje uspehe, pije tvojo energijo in ob koncu te še toliko poniža, da si manjši od drobtinice.

Vendar, boš s potezo lastnega odhoda, rešil sebe iz okov suženjstva. Tistemu svojemu rablju, ki te je zgolj poimenoval žrtev, zato da se je lahko energijsko dvignil nadte, pa dovoli, da mu zaradi tvoje drznosti odločiti se zase, Nebo pokloni lekcijo, ki je še dolgo ne bo pozabil.

“Iskrene ljubezni srca ne moreš kupiti. Saj raste nekje na poljani, daleč od oči, a bližje, kot se zdi. Zato si dovolite ostati svobodni v brezmejnosti in skušnjavah vaše zgodbe življenja.”

Uroš Adrian

Close Cart
Back to top
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščeš mojo stran, lahko ta, skozi brskalnik od različnih storitev, shrani nekaj podatkov v obliki piškotkov. Tukaj lahko urejaš svoje nastavitve zasebnosti. Opomnim še naj, da so nekatere storitve pomembne za pravilno delovanje spletne strani in v primeru, da jih izklopiš, te morda ne bodo delovale pravilno. 

Klikni za vklop/izklop Google Analytics kode za analizo.
Klikni za vklop/izklop Google Fonts tipografij.
Klikni za vklop/izklop Google Maps zemljevidov.
Klikni za vklop/izklop umeščenih video posnetkov.
Moja spletna stran uporablja piškotke. Prosim preglej nastavitve zasebnosti in/ali sprejmi uporabo piškotkov.