Že nekaj mesecev nazaj je bila iz Neba poslana želja, da obilje življenja strnem v nekaj strani. To ni knjiga, ki bi nastajala skozi čas. Ampak je to knjiga, ki jo preprosto piše čas in jo oblikuje tvoja podoba, prav takšna, kakršna je v tem trenutku.

Na točki rojstva se tako rekoč znajdemo v vsakem trenutku, ko je potrebno sprejeti odločitev za nov začetek oziroma za to, da bomo neko nedokončano stvar nadaljevali ali pa se z njo začeli ukvarjati povsem znova.

Je pa ena resnica o vsem tem. Če želiš v svoji popolnosti slediti vsemu temu, kar je in še bo zapisano, preprosto zaupaj in verjemi, da je vse v tvoji zgodbi tu bivanja, po božji previdnosti, postavljeno na tiste točke tako, da boš s pomočjo le-tega zmogel izraziti sebe v svoji celotni podobi.

Živi sebe, zaradi svojega poslanstva, ne pa sebe, zaradi svoje okolice. Namreč, okolica je minljiva, lahko jo primerjava z avtobusom: nekateri vstopajo, spet drugi izstopajo. Vendar, tisti ki so ti resnično namenjeni, ostanejo. Ostanejo zaradi tvojega dogovora in tudi zaradi tega, ker si ti zelo pomemben del njihovega življenja.