Pravilnik zasebnosti

Pravilnik Zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti podjetja LUSANA, Uroš Brumen s.p. in spletnega mesta urosadrian.com. Za vsa vprašanja v povezavi z vašimi osebnimi podatki, za preklic privolitve ali zahteve za izbris podatkov nas lahko kontaktirate na e-mail adrian@urosadrian.com.

Upravljalec osebnih podatkov: LUSANA, Uroš Brumen s.p., Ljubljanska ulica 85, 2000 Maribor. Podjetje se zavezuje k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov v skladu z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji in evropskimi zahtevami uredbe GDRP.

Katere podatke zbiramo?

Za potrebe poslovanja podjetje zbira naslednje uporabnikove podatke:
 - ime in priimek,
 - naslov in kraj bivanja,
 - naslov elektronske pošte,
 - kontaktno telefonsko številko,
 - geslo v šifrirani obliki,
 - seznam piškotkov,
 - IP naslovi,
 - ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Namen in način obdelave osebnih podatkov:

Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

1. Prijava na e-novice

Pri prijavi na e-novice se zbirajo osebni podatki:
 - e-mail,
 - ime in priimek,
 - rojstni dan (dan, mesec),
 - spol,
 - IP naslov

S prijavo se uporabnik vpiše na seznam prejemnikov elektronskih obvestil za obveščanje o ugodnostih, novostih in nasvetih.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno (adrian@urosadrian.com) ali s klikom na povezavo “ODJAVA” v e-novicah poda zahtevo za prenehanje pošiljanja elektronskih obvestil.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno (adrian@urosadrian.com) zahteva izbris podatkov, pridobljenih pri prijavi na e-novice.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno (adrian@urosadrian.com) zahteva izpis podatkov, ki jih shranjujemo / obdelujemo na podlagi prijave na e-novice.

Upravljalec LUSANA, Uroš Brumen s.p. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

2. Nagradne igre

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

3. Registracija

V spletni trgovini lahko uporabniki z registracijo ustvarijo svoj račun. Pri registraciji se zbirajo osebni podatki:
 - e-mail (uporabniško ime),
 - ime in priimek,
 - rojstni dan (dan, mesec),
 - spol,
 - IP naslov,
 - geslo v šifrirani obliki

Z registracijo in ustvarjenim osebnim računom dobi uporabnik dostop do:
 - zbiranje točk zvestobe,
 - hitri nakupi (ponovitev starega nakupa),
 - pregled starih nakupov,
 - brezplačne e-knjižice,
 - shranjevanje naslovov (za račun in dostavo)

Uporabnik lahko kadarkoli pisno (adrian@urosadrian.com) zahteva izbris računa in podatkov, pridobljenih pri registraciji. Zahteva mora biti poslana z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik registriran in vsebovati sledeče podatke:
 - ime in priimek uporabnika,
 - naslov uporabnika,
 - elektronski naslov računa za izbris,
 - jasno zahtevo za izbris računa

4. Nakup

Pri naročilu / nakupu se zbirajo osebni podatki:
 - e-mail,
 - ime in priimek,
 - naslov (ulica, pošta, kraj, država),
 - telefonska številka,
 - podjetje in davčna številka (za račun na podjetje),
 - IP naslov

Podatki se zbirajo za izvedbo storitve (nakupa) in zakonskih zahtev (izdaja računa).

Za uspešno izvedbo storitve se lahko podatki delijo z:
 - dostavno službo GLS,
 - dostavno službo DPD,
 - pošto Slovenije

Na posredovani elektronski naslov in telefonsko številko (SMS, klic) se pošiljajo obvestila v povezavi z naročilom: potrditev prejetega naročila, dostava,…

5. Ostalo

Podatke zbiramo tudi za namene:
 - preverjanje identitete v izogib goljufijam,
 - opravljanje promocijskih in oglaševalskih aktivnosti (nagradne igre, natečaji, ankete, ponudbe, raziskave trga,…),
 - izvršitev obveznosti, ki izhajajo iz dogovora z vami,
 - upoštevanje zakonskih zahtev,
 - prilagajanje vsebine in funkcionalnosti spletne strani urosadrian.com vašim preferencam in potrebam,
 - oglaševanje prek omrežij za spletno oglaševanje: iskalniki (Google), družabna omrežja (Facebook),…,
 - “Potisna obvestila” preko brskalnikov in mobilnih aplikacij,

 - izvajanje raziskav in analiz spletne strani www.dcm.si

Spletna stran www.dcm.si

Ob obisku spletne strani www.navdihangelov.com se za delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki. To so podatki o strojni in programski opremi vaše naprave, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, operacijski sistem, ime domene, obiske podstrani na spletnem mestu, trajanje posameznega ogleda strani, vaše poti po spletnem mestu, podatke o nastavitvah zaslona in referenčne spletne strani, kot so iskalniki, spletne strani tretjih oseb ipd. Podatki o obisku spletnega mesta so opredeljeni le z edinstveno identifikacijsko številko in so anonimizirani, kar pomeni, da na njihovi podlagi posameznik ne more biti prepoznaven.

1. Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Načeloma piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar se lahko uporabljajo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Spletna stran www.navdihangelov.com uporablja spletne piškotke za zagotavljanje kar najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v spletni trgovini ter za zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (“pixel tags”), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si/ ali na povezavi piškotki – pogosta vprašanja.

2. Povezave do drugih spletnih strani in prijava preko družabnih omrežij

S spletne strani www.navdihangelov.com vodi nekaj povezav na druge spletne strani. Obiskovalec se mora zavedati in sprejeti, da imajo ta spletna mesta lastne politike zasebnosti, za katere podjetje LUSANA, Uroš Brumen s.p. ne odgovarja in so neodvisne od politike zasebnosti teh podjetij. Prav tako obstaja možnost, da se v spletno trgovino prijavite prek Facebooka. V tem primeru z nami delite podatke s svojega osebnega profila, zato vam svetujemo, da se zaradi varnosti vaših osebnih podatkov seznanite s politiko zasebnosti teh omrežij.

3. Spletna analitika

Za analizo spletne strani www.myspirit.si uporabljamo orodje Google Analytics, ki jo nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike. Zbrani podatki o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš začetni URL, spletni brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali ločljivost zaslona), se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah Amerike, nam pa so dostopni v anonimizirani obliki preko spletne aplikacije.

Google ima certifikat EU-US Privacy Shield, zato za svojo obdelavo podatkov uporablja ustrezno raven varstva podatkov. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti.

4. Vsebine uporabnikov

Uporabniki lahko na spletni strani www.dcm.si oddajo mnenja o izdelkih. Pri tem se ob javni objavi mnenja navede tudi ime in prvo črko priimka. To sicer še ne omogoča identifikacije stranke, kljub temu pa morate upoštevati, da je objava mnenja samoiniciativno dejanje in zanj sprejemate vso odgovornost. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani in po potrebi za namene trženja objavljeno na Facebook strani DCM Slovenija. Z mnenjem se lahko objavi tudi slika, ki jo posreduje uporabnik.

Obdelovalci osebnih podatkov

Do osebnih podatkov imajo dostop izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju, ki osebne podatke potrebujejo za izvajanje namenov, omenjenih v tem dokumentu, in pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki podjetju LUSANA, Uroš Brumen s.p. zagotavljajo tehnično ali strokovno podporo pri obdelavi osebnih podatkov. To so:

 - izdelovalci in vzdrževalci spletnih vmesnikov in aplikacij za obdelavo osebnih podatkov,
 - vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev,
 - razvijalci in uvajalci programskih rešitev,
 - ponudniki vmesnikov za pošiljanje spletne pošte in potisnih sporočil,
 - Pošta Slovenije,
 - dostavni službi GLS in DPD,
 - državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza

Izjemoma lahko vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi nerazkritje informacij povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

V primeru prenosa pravic zastopstva blagovne znamke znotraj območja EU na drugo podjetje se prenesejo tudi vsi osebni podatki, ki jih je z naslova zastopstva blagovne znamke Navdih Angelov pridobilo podjetje LUSANA, Uroš Brumen s.p., na novo podjetje ali drugo pravno osebo, ki bo nadaljevala s trženjskimi aktivnostmi blagovne znamke Navdih Angelov.

Omrežja za zakup oglasnega prostora

Podjetje LUSANA, Uroš Brumen s.p.. preko najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram), izvaja ciljano oglaševanje blagovne znamke DCM na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih parametrov ali obiska na spletne strani www.myspirit.si. Ta omrežja uporabljajo informacije o vaši spletni dejavnosti bodisi ločeno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so pomembne za oglaševalske namene, z namenom, da vam prikažejo oglase, prilagojene vašim interesom.

 Varnost

Podjetje LUSANA, Uroš Brumen s.p. je sprejelo številne postopke in varnostne ukrepe, s katerimi poskušamo zagotoviti največjo možno mero tehnične in vsebinske varnosti osebnih podatkov. Prizadevamo si, da so vsi procesi v povezavi z osebnimi podatki transparentni in potrošniku jasno predstavljeni. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.

Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani LUSANA, Uroš Brumen s.p. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji). Podjetje LUSANA, Uroš Brumen s.p. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Ker pa se lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ni povsem varen zaradi dejavnikov, na katere nimamo vpliva, smo vas dolžni obvestiti, da vam ne moremo zagotoviti popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, zato vsako tako pošiljanje opravite na svojo odgovornost.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Podjetje LUSANA, Uroš Brumen s.p. se obvezuje, da bo vaše osebne podatke obdelovalo in hranilo izključno za navedene namene, in sicer dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Pridržujemo si pravico, da lahko brez obvestila iz baz in evidenc izbrišemo vse podatke, za katere obstaja utemeljen sum, da so neresnični ali lažni.

 Pravice

Vaša osebna pravica je, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da podjetje LUSANA, Uroš Brumen s.p. dopolni, popravi, omeji uporabo ali preneha uporabljati in dokončno odstrani iz baze podatkov vaše osebne podatke za namene, navedene v tem dokumentu. Izjema je obdelava in hranjenje podatkov, ki je zakonsko zahtevana. Prav tako lahko na enak način zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevek za prenehanje uporabe ali popolni izbris vaših osebnih podatkov lahko oddate na naslednje načine, pri čemer morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:
 - pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na nadrian@urosadrian.com,
 - vsako elektronsko sporočilo v sklopu Navdih Angelov e-novic vsebuje povezavo za odjavo od prejemanja elektronskih sporočil.

Privolitev

Z uporabo spletnega mesta www.myspirit.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.